Kringlan och Mackan har premiäröppnat!

Kringlan

Nytt konditori premiäröppnat på Klostergatan: Skaraborna välkomnar ”Kringlan och Mackan”

Efter en lång väntan har Skaraborna återigen ett konditori att besöka på Klostergatan. Det är med stor glädje och entusiasm som stadens invånare välkomnar det nya caféet ”Kringlan och Mackan”, som nu öppnat i de lokaler där Gustafssons tidigare låg. Även några av de klassiska recepten har gjort en efterlängtad comeback.

Konditoriet, nu i ny regi och med en fräsch inredning i milda färger, drivs av Charina och Tomas Forsberg. De nya innehavarna har siktet inställt på att göra ”Kringlan och Mackan” till ett populärt samlingsställe för Skaraborna. Och det verkar ha varit efterlängtat – vid öppningen fanns inte en enda ledig stol, och Tomas Forsberg fick snart skynda för att fylla på med fler bakverk. ”Detta är underbart!”, utbrast han glatt.

Bland gästerna fanns Inger von Essen, som uttryckte stor belåtenhet över att se liv på gatan igen. ”Det är fantastiskt att Klostergatan får nytt liv och att vi har ett nytt konditori att besöka”, sa hon med ett leende.

För närvarande kommer caféet att ha öppet torsdag till lördag. Under juli månad kommer öppettiderna att utökas till onsdag till fredag, vilket ger fler chanser att njuta av de goda bakverken.

Kringlan och Mackan erbjuder en blandning av nybakat och gamla favoriter. En av de mest omtalade godsakerna vid öppningen var de välkända chokladbollarna – en smak som många Skarabor minns från sin barndom, och som nu återupplevs med stor glädje. ”De underbara välkända chokladbollarna är tillbaka, smaker från många skarabors barndom återupplevdes – receptet följde med lokalen!”, hördes en entusiastisk röst säga.

En annan gäst gav högsta betyg till Budapestbakelsen, och lovorden fortsatte att strömma in under hela dagen.

Charina Forsberg, omgiven av två medarbetare, uttryckte sin tacksamhet för det varma mottagandet och ser fram emot att fortsätta erbjuda Skaraborna en plats för trevligt umgänge och god fika. Det är uppenbart att ”Kringlan och Mackan” redan har hittat sin plats i hjärtat av staden.

Kringlan

![Tomas Forsberg fyller på med bakverk.]

Inger
![Inger von Essen njuter av sitt besök.]

Kringlan
![Charina Forsberg tillsammans med två medarbetare.]

Verifierad av MonsterInsights