Skara Hk: Rekordstor ungdomsavslutning.

Skara Hk har haft Ungdomsavslutning: Rekordstort deltagande och framgångar på alla fronter!

 

Skara HK höll sin årliga ungdomsavslutning i idrottshallen den 10 april, och det blev en kväll att minnas. Med över 200 spelare och ledare närvarande var det den största samlingen hittills för klubben, inklusive allt från de allra yngsta födda 2017 till juniorer födda 2005. Med 12 träningsgrupper och totalt 250 spelare visar detta på en imponerande tillväxt för klubben.

Festligheterna inkluderade tävlingar, korv och dricka för spelarna samt kaffe och kaka för föräldrarna. Med fulla åldersgrupper från bollek till juniorer skapar klubben fantastiska förutsättningar för framtida utveckling och kvalitet. Med cirka 60 utbildade ledare från de allra yngsta till seniorerna är klubben väl rustad för att lyckas.På planen har flera lag presterat väl, med topplaceringar i seriespelet och imponerande framgångar i cupspel, inklusive en kvartsfinal i A-slutspelet.

Allt fler aktiva ungdomar

Ungdomsavdelningen har vuxit explosionsartat under de senaste tio åren, från endast 4 lag och 100 spelare till nu 350 spelare, inklusive de allra yngsta. Janne Nilsson, ungdomsansvarig på SHK, kommenterade stolt:

-Vi är otroligt stolta över denna utveckling. Bättre träningsmöjligheter och fokus på utbildning för ledare har verkligen gjort skillnad. Det är viktigt med gott och tydligt ledarskap, som är inkluderande men också kravställande, för att skapa en framgångsrik förening där ungdomar trivs och utvecklas.

De senaste årens satsningar på Vilanområdet lyfts som väldigt positiva för föreningarnas möjligheter att utveckla verksamheten.

– Vi är väldigt glada för det, säger Richard Pettersson 2:e vice ordförande i kultur och fritidsnämnden. Det var ett roligt beslut att ta, men ännu roligare att se hur otroligt bra klubbarna utnyttjar alla möjligheter. Härligt för Skara!

Verifierad av MonsterInsights